Gasilska zveza Turnišče

Cvetna ulica 1a , 9224 Turnišče 

Tel: 02 572 10 17 fax: 02 572 10 17 

e-mail: gasilskazveza.turnisce@gmail.com

POROČILO KOMISIJE ZA VETERANKE IN VETERANE ZA LETO 2013

 

Komisija za veterane in veteranke je v letu 2013 imela tri seje, katere udeležba članov je bila sto odstotna. Na seje sta bila  vabljena tudi predsednik in tajnik Gasilska zveze Turnišče, ki sta se vseh sej tudi udeležila.

Na sejah smo razpravljali o temah, ki so bile v tistem času za veteranke in veterane najbolj aktualne in potrebne. Določen je bil tudi datum in lokacija za 4. Srečanje veteranov. To srečanje se je odvijalo 03.08.2013 v Nedelici. Srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju, kjer je poveljnik PGD Nedelica tovariš Štefan Gjerkeš pripravil nekaj zanimivih iger, ki so bile iz gasilskega in nogometnega področja, kajti same igre so potekale na nogometnem igrišču v Nedelici in je bilo za take igre veliko možnosti. Igre niso bile tekmovalnega značaja, ampak je bilo v ospredju predvsem druženje. Ob tej priložnosti bi se rad najlepše zahvalil Nogometnemu društvu Nedelica, ki nam je za to srečanje odstopilo svoje prostore, kajti v tem času je pri gasilskem domu potekala prenova objekta. Samo srečanje je dobro uspelo, vendar se nekaj veteranov iz različnih razlogov  tega srečanja ni udeležilo. Upamo, da se bomo na naslednjem srečanju srečali še v večjem številu. Na koncu iger je bila za vse udeležence pripravljena skromna zakuska, ob kateri smo izmenjali nekaj izkušenj in doživetij v gasilstvu.

Za naslednje peto srečanje veteranov smo se na seji dogovorili, da bi naj potekalo v Turnišču in sicer prvi vikend v avgustu 2014. Prizadevali pa si bomo tudi vnaprej, da bi postalo tradicionalno. Lepo pozdravljeni!

Zapisal Jožef Dominko