Gasilska zveza Turnišče

Cvetna ulica 1a , 9224 Turnišče 

Tel: 02 572 10 17 fax: 02 572 10 17 

e-mail: gasilskazveza.turnisce@gmail.com

POROČILO KOMISIJE ZA DELO Z MLADINO ZA LETO 2017

 

Komisija za delo z mladino je v večini izpolnila plan za leto 2017. V letu 2017 se je komisija za delo z mladino sestala 4 krat. Predsednica komisije za delo z mladino se je udeležila posveta mentorjev gasilske mladine, ki je potekal meseca januarja v Termah Zreče. Meseca marca smo opravljali preventivno značko, katero je uspešno opravilo kar 29 pionirjev in mladincev iz GZ Turnišče. 

Na področju tekmovanj smo v letu 2017 dosegli zelo dobre rezultate. Spomladi so se pionirji in mladinci PGD Renkovci, mladinci PGD Nedelica ter mladinci PGD Gomilica pripravljali in udeležili regijskega kviza v Mali Nedelji, kjer so dosegli odlične rezultate. Na tekmovanju GZ Turnišče smo sodelovali z 3 pionirskimi in 2 mladinskima ekipama. Pionirji PGD Renkovci in mladinci PGD Nedelica so se 3.9.2017 udeležili regijskega tekmovanja v Dolnji Bistrici, kjer so dosegli dobre rezultate. V mesecu juliju smo pripravili srečanje mladincev in pionirjev GZ Turnišče, ki je potekalo v Nedelici. Na srečanju so se mladi zabavali in preizkusili v raznih igrah. V mesecu avgustu smo pripravili 4. Orientacijski pohod GZ Turnišče, ki je potekal v Renkovcih. Pionirji in mladinci PGD Renkovci in mladinke PGD Gomilica so se udeležili regijske orientacije v Lipi, kjer so dosegli odlične rezultate.

Menim, da komisija za delo z mladino pri GZ Turnišče odlično opravlja svoje poslanstvo ter skrbno skrbi za gasilski podmladek v naši zvezi. Iz leta v leto se naša mladina razvija in izpopolnjuje, kar dokazujejo nedavni rezultati iz regijskih ter državnih tekmovanj. Velika zahvalila gre vsem mentorjem in vodstvu GZ Turnišče ter vsem, ki nam pri našem delu stojite ob strani in nas podpirate.

Z gasilskim pozdravom »Na pomoč!«

 

 

                                                                                      Predsednica komisije za delo z mladino,

                                                                                                          Vanja Matjašec